Stratenmakers

Vergelijk gratis en vrijblijvend tussen meerdere Stratenmakers.

Zwembad aanleggen?

Het aanleggen van een zwembad is vaak gecompliceerd en daarom kunt u dit beter overlaten aan vakmensen. De prijs voor een zwembad is afhankelijk van het type zwembad dat u wilt, de grootte van het zwembad en de graafmogelijkheden in de tuin. Enkele typen zwembaden zijn:

 • Paneelsysteem (kunststof) zwembaden
 • Paneelsysteem (metaal) zwembaden
 • Stalen zwembaden
 • Houten zwembaden
 • Stapelbloksysteem (kunststof) zwembaden
 • Stapelbloksysteem (beton) zwembaden
 • Monoblock zwembaden

Elke verschillende vorm heeft zijn eigen voor en nadelen en ook de prijs is bij elke type verschillend. Daarom is het verstandig om eerst met een vakman te overleggen welk type zwembad bij u mogelijk is en welk zwembad binnen uw budget valt.

Paneelsysteem zwembaden

Een paneelsysteem zwembad kan bestaan uit kunststof of metaal. De montage van dit zwembad is erg eenvoudig en dit zwembad gaat gemiddeld 15 jaar mee. De meeste paneelsysteem zwembaden zijn ongeveer tussen de 1 en 1,5 meter hoog. Er zijn veel verschillende vormen paneelsysteem zwembaden beschikbaar zodat er bijna altijd wel eentje geschikt is voor uw tuin. Het voordeel van deze zwembaden is dat er geen grond uitgegraven hoeft te worden en dat deze direct in uw tuin geplaatst kan worden.

Stalen zwembaden

Een stalen zwembad is verkrijgbaar is een ronde of een ovale vorm. Het is mogelijk om dit zwembad boven de grond te plaatsen maar ook om deze in zijn geheel of gedeeltelijk in te graven. Dit zwembad moet echter wel aangelegd worden op een stabiele, waterpasse ondergrond.

Houten zwembaden

Houten zwembaden geven een totaal andere uitstraling dan de overige zwembaden. Het is echter geschikt voor elke tuin en kan op elke ondergrond geplaatst worden. Er zijn verschillende houtsoorten beschikbaar voor het gebruik van een houten zwembad zoals bijvoorbeeld de Bankirai, de Yellow Balau en het Noord- Europees vurenhout. Het voordeel van het Noord- Europees vurenhout is dat het erg lang mee gaat omdat deze houtsoort geïmpregneerd is. Hierdoor krijgt u geen last van rotten en insectenvraat. Bovendien splinteren deze houtsoorten niet en kan het niet vervormen. Hout wordt bovendien ook niet erg warm als de zon krachtig is in tegenstelling tot bijvoorbeeld stalen of metalen zwembaden.

Stapelblok systeem zwembaden

Stapelblok systeem zwembaden hebben een strakke vorm en kunnen zowel van beton als van kunststof gemaakt worden. Het is een erg sterke constructie en het opvlakte is overal gelijk. Een klein nadeel is met dit systeem alleen recht muren gelegd kunnen worden, het is dus niet mogelijk om het zwembad in een ronde of ovale vorm aan te laten leggen.

Monoblok zwembaden

Een monoblock zwembad kan in een zeer korte tijd geplaatst worden omdat het uit één geheel bestaat. De vorm van het zwembad dient wel eerst uitgegraven te worden en op deze uitgegraven grond moet een betonnen ondervloer gestort worden voor de stabiliteit van het zwembad. Een voordeel van het monoblock zwembad is dat de bodem hard is en erg glad, hierdoor heeft u geen last van algen en heeft u minder chemicaliën nodig voor het onderhoud. Ook heeft het een naadloze structuur waardoor er geen kans is op lekkage. Een nadeel is echter wel dat het maar in een beperkt aantal kleuren beschikbaar is en dat u gebonden bent aan één vorm, één afmeting en één vaste diepte.

Gratis Stratenmaker Offertes Vergelijk 5 Stratenmakers in uw regio Uw postcode:
Vergelijk altijd voordat u koopt
Reacties van lezers (0) Reageer op dit artikel Wilt u offertes aanvragen klik hier
*Uw e-mailadres wordt nergens gepubliceerd.
Uw reactie
Wilt u een mail ontvangen wanneer iemand hierop reageert?
Referenties

"Via dit formulier wil ik jullie even bedanken! Ik ben erg tevreden over jullie dienst. De stratenmakers hebben zoals gezegd mij netjes benaderd."

C. Lens - Limburg

Stratenmaker onderwerpen

Alles bekijken
 • Terrastegels informatie:

  Voordat u überhaupt aan bestraten denkt, zult u waarschijnlijk al terrastegels uitgekozen hebben. Maar toch vinden veel mensen het erg moeilijk…

  Lees meer
 • Straatwerk

  Wanneer mensen het woord straatwerk horen, denken ze vaak dat het om het onderhouden van de Nederlandse wegen gaat. Maar niets is minder waar.…

  Lees meer
 • Stenen uitkiezen?

  Bij de bestrating zijn de stenen toch wel het belangrijkst. Het is verstandig om stenen uit te kiezen die bij het huis passen. U moet dan vooral naar…

  Lees meer
 • Tuin bestrating

  Indien u van plan bent om uw tuin op te knappen, dan zijn de diensten van een stratenmaker vrijwel onmisbaar. Het aanleggen van een tuin vergt nu…

  Lees meer
 • Uurloon van een stratenmaker?

  Als u gekozen heeft om het werk uit te besteden en u uit verschillende stratenmakers kunt kiezen voor het aanleggen van de oprit of tuin, komt u pas…

  Lees meer

© 2011 - 2019 Stratenmaker.nl | Alle rechten voorbehouden