Stratenmakers

Vergelijk gratis en vrijblijvend tussen meerdere Stratenmakers.

Zwembad aanleggen?

Het aanleggen van een zwembad is vaak gecompliceerd en daarom kunt u dit beter overlaten aan vakmensen. De prijs voor een zwembad is afhankelijk van het type zwembad dat u wilt, de grootte van het zwembad en de graafmogelijkheden in de tuin. Enkele typen zwembaden zijn:

 • Paneelsysteem (kunststof) zwembaden
 • Paneelsysteem (metaal) zwembaden
 • Stalen zwembaden
 • Houten zwembaden
 • Stapelbloksysteem (kunststof) zwembaden
 • Stapelbloksysteem (beton) zwembaden
 • Monoblock zwembaden

Elke verschillende vorm heeft zijn eigen voor en nadelen en ook de prijs is bij elke type verschillend. Daarom is het verstandig om eerst met een vakman te overleggen welk type zwembad bij u mogelijk is en welk zwembad binnen uw budget valt.

Paneelsysteem zwembaden

Een paneelsysteem zwembad kan bestaan uit kunststof of metaal. De montage van dit zwembad is erg eenvoudig en dit zwembad gaat gemiddeld 15 jaar mee. De meeste paneelsysteem zwembaden zijn ongeveer tussen de 1 en 1,5 meter hoog. Er zijn veel verschillende vormen paneelsysteem zwembaden beschikbaar zodat er bijna altijd wel eentje geschikt is voor uw tuin. Het voordeel van deze zwembaden is dat er geen grond uitgegraven hoeft te worden en dat deze direct in uw tuin geplaatst kan worden.

Stalen zwembaden

Een stalen zwembad is verkrijgbaar is een ronde of een ovale vorm. Het is mogelijk om dit zwembad boven de grond te plaatsen maar ook om deze in zijn geheel of gedeeltelijk in te graven. Dit zwembad moet echter wel aangelegd worden op een stabiele, waterpasse ondergrond.

Houten zwembaden

Houten zwembaden geven een totaal andere uitstraling dan de overige zwembaden. Het is echter geschikt voor elke tuin en kan op elke ondergrond geplaatst worden. Er zijn verschillende houtsoorten beschikbaar voor het gebruik van een houten zwembad zoals bijvoorbeeld de Bankirai, de Yellow Balau en het Noord- Europees vurenhout. Het voordeel van het Noord- Europees vurenhout is dat het erg lang mee gaat omdat deze houtsoort geïmpregneerd is. Hierdoor krijgt u geen last van rotten en insectenvraat. Bovendien splinteren deze houtsoorten niet en kan het niet vervormen. Hout wordt bovendien ook niet erg warm als de zon krachtig is in tegenstelling tot bijvoorbeeld stalen of metalen zwembaden.

Stapelblok systeem zwembaden

Stapelblok systeem zwembaden hebben een strakke vorm en kunnen zowel van beton als van kunststof gemaakt worden. Het is een erg sterke constructie en het opvlakte is overal gelijk. Een klein nadeel is met dit systeem alleen recht muren gelegd kunnen worden, het is dus niet mogelijk om het zwembad in een ronde of ovale vorm aan te laten leggen.

Monoblok zwembaden

Een monoblock zwembad kan in een zeer korte tijd geplaatst worden omdat het uit één geheel bestaat. De vorm van het zwembad dient wel eerst uitgegraven te worden en op deze uitgegraven grond moet een betonnen ondervloer gestort worden voor de stabiliteit van het zwembad. Een voordeel van het monoblock zwembad is dat de bodem hard is en erg glad, hierdoor heeft u geen last van algen en heeft u minder chemicaliën nodig voor het onderhoud. Ook heeft het een naadloze structuur waardoor er geen kans is op lekkage. Een nadeel is echter wel dat het maar in een beperkt aantal kleuren beschikbaar is en dat u gebonden bent aan één vorm, één afmeting en één vaste diepte.

Gratis Stratenmaker Offertes Vergelijk 5 Stratenmakers in uw regio Uw postcode:
Vergelijk altijd voordat u koopt
Reacties van lezers (0) Reageer op dit artikel Wilt u offertes aanvragen klik hier
*Uw e-mailadres wordt nergens gepubliceerd.
Uw reactie
Wilt u een mail ontvangen wanneer iemand hierop reageert?
Referenties

"Via dit formulier wil ik jullie even bedanken! Ik ben erg tevreden over jullie dienst. De stratenmakers hebben zoals gezegd mij netjes benaderd."

C. Lens - Limburg

Stratenmaker onderwerpen

Alles bekijken
 • Zwembad aanleggen?

  Het aanleggen van een zwembad is vaak gecompliceerd en daarom kunt u dit beter overlaten aan vakmensen. De prijs voor een zwembad is afhankelijk van…

  Lees meer
 • Het stappenplan van bestrating

  Een stratenmaker wordt vaak gezien als iemand die zwaar werk verricht. Dit is zeker het geval. Een stratenmaker moet uren buiten zitten. Zeker in de…

  Lees meer
 • Tuintegels informatie

  Het keuzeaanbod van tuintegels is tegenwoordig bijna net zo uitgebreid als het aanbod van binnenhuistegels. Er is tegenwoordig een ruim aanbod van…

  Lees meer
 • Klinkers prijzen?

  Er zijn veel verschillende soorten klinkers beschikbaar die allen verkrijgbaar zijn voor een andere prijs. Zo zijn er erg dure klinkers beschikbaar…

  Lees meer
 • Sierbestrating prijzen

  Sierbestrating is over het algemeen duurder dan gewone bestrating omdat de kosten van de stenen vaak hoger zijn. De kosten voor het laten leggen van…

  Lees meer

© 2011 - 2019 Stratenmaker.nl | Alle rechten voorbehouden