Stratenmakers

Vergelijk gratis en vrijblijvend tussen meerdere Stratenmakers.

Tuintegels informatie

Het keuzeaanbod van tuintegels is tegenwoordig bijna net zo uitgebreid als het aanbod van binnenhuistegels. Er is tegenwoordig een ruim aanbod van tuintegels, variërend van houten tegels tot klinkers en natuurstenen. De keuze die u maakt met betrekking tot de tuintegels is grotendeel afhankelijk van uw behoefte en budget en niet meer zozeer afhankelijk van het aanbod. Wij zullen de voordelen van betonnen tegels, bakstenen tegels, natuursteen tegels, rubberen tegels en houten tegels voor u op een rijtje zetten zodat u kan bepalen welke tuintegels het beste bij u passen.

Betonnen tegels

Betonnen tegels worden al erg lang gebruikt als tuintegels. Ook vandaag de dag is het nog steeds een van de meest populaire materialen die gebruikt wordt als tuintegels. Betonnen tegels zijn erg goedkoop waardoor het bij veel mensen binnen het budget valt. Bovendien gaan betonnen tegels erg lang mee, meestal zelfs levenslang. Ook zijn ze bestand tegen elk weertype, zowel in de zomer als in de winter. Betonnen tegels zijn ook erg makkelijk te bewerken waardoor u zelf kan bepalen hoe u deze tegels wilt gebruiken. Het is ook mogelijk om de betonnen tegels te verven of te beschilderen. Bij de aanleg van deze tuintegels is het mogelijk om bepaalde afdrukken te kiezen op de betonnen tegels.

Bakstenen tegels

Bakstenen tegels gaan over het algemeen ook erg lang mee. Als u ze eenmaal hebt aangelegd hoeft u er de rest van uw leven niet meer na om te kijken. Bakstenen tegels zijn net als de betonnen tegels bestand tegen elk weertypen. Bakstenen tegels hebben echter wel meer grip dan betonnen tegels. Als de tegels vochtig of met mos begroeid zijn worden de bakstenen tegels niet zo glad als betonnen tegels. Daardoor zijn deze tuintegels dus een stuk veiliger. Ook is het mogelijk om de tegels te herstellen als er iets mee gebeurd. Het grote voordeel van deze tuintegels is dat ze erg klein zijn waardoor het makkelijk is om het geheel in een bepaald patroon aan te leggen. Hiervoor kunnen verschillende kleuren of structuren gebruikt worden. Bovendien kunnen ze gecombineerd worden met bijvoorbeeld betonnen of natuurstenen tegels.

Natuurstenen tegels

Natuurstenen tegels zijn vrij dure tuintegels. Ze zijn echter wel beschikbaar in veel verschillende kleuren en vormen. Hierdoor zijn het ideale tegels als u iets unieks wilt creëren in uw tuin. De prijs van de natuurstenen tegels is vooral afhankelijk van het gekozen gesteente. Des te moeilijker het gesteente te verkrijgen is des te duurder het gesteente wordt. Over het algemeen gaan de natuurstenen erg lang mee. De meest voorkomende natuurstenen tegels in de tuin zijn leisteen, graniet en marmer. Marmer en graniet kunnen echter vrij glad worden als het regent of als er bladeren op liggen. Daar in tegen is dit meestal niet het geval bij leisteen en travertine.

Rubberen tegels

Rubberen tegels geven veel grip en hebben een zachte ondergrond. Deze tegels zijn vooral ideaal voor gezinnen met kinderen die een speelplaats willen aanleggen. Door deze tegelsoort te gebruiken kunnen uw kinderen rustig buiten spelen zonder dat u bang hoeft te zijn dat uw kinderen hard neer kunnen komen op de tegels. Rubberen tegels zijn relatief goedkoop en makkelijk te leggen. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren zodat u deze tegels makkelijk kunt integreren in uw tuin.

Houten tegels

Houten tegels zijn ook erg geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Houten tegels zijn beschikbaar in verschillende patronen en kan bestaan uit verschillende houtsoorten zoals bijvoorbeeld uit mahonie hout of dennenhout. Houten tegels zijn bestand tegen bijna elk weertype en zijn makkelijk te onderhouden. Echter zijn deze tegels over het algemeen wel behoorlijk duur.

Gratis Stratenmaker Offertes Vergelijk 5 Stratenmakers in uw regio Uw postcode:
Vergelijk altijd voordat u koopt
Reacties van lezers (0) Reageer op dit artikel Wilt u offertes aanvragen klik hier
*Uw e-mailadres wordt nergens gepubliceerd.
Uw reactie
Wilt u een mail ontvangen wanneer iemand hierop reageert?
Referenties

"Duidelijk, overzichtelijk. Tip: Breid de keuzes uit met oprit."

Greet Nieuwenhuis - Tiel

Stratenmaker onderwerpen

Alles bekijken

© 2011 - 2019 Stratenmaker.nl | Alle rechten voorbehouden