Stratenmakers

Vergelijk gratis en vrijblijvend tussen meerdere Stratenmakers.

Hoeveel stratenmakers zijn er in Nederland?

We hebben allemaal een stratenmaker nodig. Heel Nederland ligt zo ongeveer vol met bestrating, en dat is helemaal niet verkeerd. Bedenkt u zich maar eens hoe een normale dag eruit ziet. U fietst misschien over het fietspad naar uw werk, of uw rijdt uw auto van de oprit af. U loopt over de stoep naar uw favoriete broodjeszaak en u loopt via het tuinpaadje van uw beste vriend of vriendin het huis binnen voor een kop koffie. U denkt er waarschijnlijk niet bij na, maar zonder al deze bestrating was het leven toch wel een stukje lastiger. Maar wat legt een stratenmaker nu aan en wat niet? En hoeveel stratenmakers zijn er eigenlijk in Nederland? Is dit aantal wel betrouwbaar?

Wat doet een stratenmaker?

Om een stratenmaker te worden, moet iemand minstens een opleiding aan het ROC gevolgd hebben op het gebied van bestrating leggen. De definitie van een stratenmaker is de volgende: “Een stratenmaker of straatmaker is een vakman die straten, erven, stoepen en pleinen aanlegt.” Een stratenmaker legt dus geen snelwegen of provinciale wegen aan! Deze zijn geasfalteerd en dus door iemand anders gelegd. De stratenmaker kent verschillende manieren om een straat aan te leggen. Ook weet hij welke soorten bestrating er allemaal zijn. Dit zijn onder andere bakstenen, natuurstenen, keien en tegels. Hij weet wanneer hij welke bestrating zou moeten gebruiken, maar hij kan ook uitzonderingen maken als dit hem gevraagd wordt.

Aantal stratenmakers in Nederland

Volgens verschillende vacaturesites zijn er zo’n 645 bedrijven van stratenmakers in Nederland. Dit zegt vrij weinig over het werkelijke aantal stratenmakers. Waarom is dit zo?

  • Ten eerste heeft het ene bedrijf simpelweg veel meer mensen in dienst dan het andere. Sommige bedrijven bestaan uit 30 filialen, terwijl andere bedrijven bestaan uit één hoofdstratenmaker en twee stagairs.
  • Ten tweede zijn er ook veel stratenmakers die als ZZP’er werken. Dan zijn ze Zelfstandige Zonder Personeel. Deze worden soms niet bij vacaturesites aangegeven voor het overzicht en soms geven ze zelf ook niet aan dat ze als stratenmaker werken omdat dit bijvoorbeeld een parttime baan is.
  • Ten derde verandert de arbeidsmarkt constant. Bedrijven gaan failliet of worden opgericht, werknemers worden aangenomen en ontslagen. Eén getal kan niet samenvatten wat er gebeurt.
  • Ten slotte zijn er altijd bedrijven die niet op die vacaturesites staan. Soms weet de site simpelweg niet van hun bestaan af en soms vindt het bedrijf niet nodig om op een dergelijke site te staan. Dit is misschien dom, omdat ze klanten mislopen. Maar aan de andere kant hebben ze het soms ook niet nodig. Sommige bedrijven zijn bijvoorbeeld het enige bedrijf met stratenmakers in een dorp. De kans is groot dat ze aan alle klanten in dat dorp meer dan genoeg hebben.
Gratis Stratenmaker Offertes Vergelijk 5 Stratenmakers in uw regio Uw postcode:
Vergelijk altijd voordat u koopt
Reacties van lezers (0) Reageer op dit artikel Wilt u offertes aanvragen klik hier
*Uw e-mailadres wordt nergens gepubliceerd.
Uw reactie
Wilt u een mail ontvangen wanneer iemand hierop reageert?
Referenties

"Jeetje jullie maken het consumenten super makkelijk! Dank en vriendelijke groet"

D. van Veen - Den Haag

Stratenmaker onderwerpen

Alles bekijken

© 2011 - 2019 Stratenmaker.nl | Alle rechten voorbehouden