Stratenmakers

Vergelijk gratis en vrijblijvend tussen meerdere Stratenmakers.

Wat zijn populaire steensoorten voor bestrating?

Een stratenmaker is gespecialiseerd in het aanleggen van straten, stoepen of pleinen. Niet alleen weet de stratenmaker het best hoe het daadwerkelijke aanleggen van een straat, stoep of plein het beste kan, hij heeft ook verstand van de steensoorten die gebruikt kunnen worden. Afhankelijk van uw voorbereiding (bijvoorbeeld het inroepen van de hulp van een tuinarchitect) kan een stratenmaker u adviseren over bepaalde steensoorten.

Wat zijn de meest populaire steensoorten?

Bestrating kan met veel verschillende soorten stenen worden aangelegd. De keuze van de steensoort is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Deze kan beïnvloed worden door de duurzaamheid van het soort steen, de kleur, uitstraling en textuur. De meest populaire steensoorten worden hieronder uiteengezet.

Gebakken bestrating

Gebakken stenen worden gemaakt van verschillende soorten klei. Door de klei te mengen en verschillende combinaties te bakken, ontstaan vele kleuren, texturen, vormen en uitstralingen. De voordelen van gebakken stenen zijn:

 • De duurzaamheid: gebakken stenen zijn slijtvast en gegarandeerd vorstbestendig. Dit betekent dat gebakken stenen niet of nauwelijks verweren en daardoor een eeuwigheid meegaan.
 • De kleur: gebakken stenen zijn in praktisch alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar. Hierdoor kan altijd een voor u geschikte kleur gevonden worden. Ook kan er een combinatie van kleuren gemaakt worden. Gebakken stenen zijn ook nog eens kleurvast. De kleur van de bakstenen vervaagt of verdwijnt dus niet.
 • De uitstraling: afhankelijk van het soort gebakken gesteente dat u uitzoekt, is de uitstraling van het gesteente strak, ouderwets of misschien wel grillig. Er zijn gebakken stenen met zeer rechte lijnen, of juist met meer grillige vormen.
 • De prijs: gebakken stenen zijn vaak relatief goedkoop in de aanschaf en aanleg van de bestrating. Dit komt doordat de productie van de stenen massaal gebeurt, waardoor de prijs van de steen omlaag gaat. Ook zijn de stenen meestal makkelijker te hanteren dan bijvoorbeeld natuursteen, waardoor de aanleg sneller en gemakkelijker verloopt.

Natuurstenen bestrating

Natuursteenbestratingen zijn meestal de duurdere soort bestratingen. Als u echter op zoek bent naar uniek gesteente met veel uitstraling, dan is natuursteen zeker het overwegen waard.

De voordelen van natuurstenen bestrating opgesomd:

 • Natuursteen is altijd uniek. Geen twee stenen zijn hetzelfde, waardoor u niet het risico loopt dat uw bestrating eentonig en saai wordt. Natuurstenen bestrating is door de unieke stenen ideaal voor bijvoorbeeld terrassen of paden.
 • De uitstraling van natuursteen is fantastisch. Door de uniekheid en onvoorspelbaarheid van de steen is een bijzondere sfeer en uitstraling gegarandeerd. Natuurstenen zijn in alle soorten en maten beschikbaar, van kleine tegels of kasseien tot grote platen van een vierkante meter. Binnen de natuurstenen zijn sedimentgesteenten en oer- of stollingsgesteenten te onderscheiden. Sedimentgesteenten zijn zachtere gesteenten dan oergesteenten en geven dus ook een iets minder felle indruk.

Het aanleggen van de bestrating

Bestrating moet altijd door een gediplomeerd vakman gedaan worden. Deze kan goed rekening houden met de omstandigheden en benodigdheden bij het aanleggen van bestrating. Zeker bij natuursteen is dit belangrijk, aangezien natuurstenen vaak sterk variëren in afmeting.

Gratis Stratenmaker Offertes Vergelijk 5 Stratenmakers in uw regio Uw postcode:
Vergelijk altijd voordat u koopt
Reacties van lezers (0) Reageer op dit artikel Wilt u offertes aanvragen klik hier
*Uw e-mailadres wordt nergens gepubliceerd.
Uw reactie
Wilt u een mail ontvangen wanneer iemand hierop reageert?
Referenties

"We wachten nog op de offerte, maar op deze manier is het prettig vergelijken"

Gerrie en Hans Gerritsen - Apeldoorn

Stratenmaker onderwerpen

Alles bekijken
 • Hoekverband

  Hoekverband

  Lees meer
 • Bestratingsmaterialen

  Het bestraten van uw tuin is natuurlijk een hele mooie klus om te doen, maar u zult daar natuurlijk eerst wel bestratingsmaterialen voor nodig moeten…

  Lees meer
 • Betonklinkers informatie

  Betonklinkers zijn één van de meeste gebruikte klinkers tijdens het bestraten. En dat is niet zo gek natuurlijk. Betonklinkers zijn zeer…

  Lees meer
 • Bestrating leggen

  Een bestrating leggen lijkt voor de meeste mensen een zeer simpele klus, maar niets is minder waar. Veel mensen vergissen zich daarin. Een bestrating…

  Lees meer
 • Kosten stratenmaker

  Het uurloon van een stratenmaker ligt gemiddeld rond de 30 á 40 euro. Vaak is het ook mogelijk om te kiezen om te betalen per vierkante meter,…

  Lees meer

© 2011 - 2019 Stratenmaker.nl | Alle rechten voorbehouden