Stratenmakers

Vergelijk gratis en vrijblijvend tussen meerdere Stratenmakers.

Bestaat er een certificaat voor stratenmakers?

Het aanleggen van bestrating is vakwerk. Hoewel het bestraten van een stuk grond op het eerste gezicht eenvoudig lijkt komt er nog veel bij kijken. Zo moet een stratenmaker bijvoorbeeld rekening houden met het soort steen dat wordt gebruikt, de ruimtelijke indeling van de bestrating, en als allerbelangrijkste: de ondergrond. Voor het aanleggen van goede bestrating is de ondergrond van cruciaal belang. Een oneffen ondergrond heeft slechte gevolgen voor de kwaliteit van de bestrating. De stenen liggen niet vlak en sluiten niet op elkaar aan, waardoor het niet fijn lopen of rijden is. Ook slijten de stenen hierdoor sneller en kunnen er gaten en hobbels in de bestrating ontstaan.

Om dit soort fouten en onregelmatigheden te voorkomen is het verstandig de bestrating door een gediplomeerd stratenmaker te laten aanleggen.

De opleiding

De opleiding tot stratenmaker is een opleiding die behoort tot het MBO. De opleiding is op twee niveaus te volgen, namelijk niveau 2 en niveau 3. Ook kan een student ervoor kiezen om het “werken en leren” programma te volgen tijdens de opleiding.

 • Opleiding tot stratenmaker op niveau 2: op deze opleiding kunnen studenten ‘aankomend stratenmaker’ of ‘opperman’ worden. De opperman of aankomend stratenmaker is de rechterhand van de stratenmaker. Een stratenmaker werkt altijd in een duo. Dit koppel bestaat uit de stratenmaker en zijn rechterhand. De stratenmaker legt de bestrating aan, terwijl de opperman ervoor zorgt dat de stratenmaker alle benodigdheden bij de hand heeft. De opperman levert bijvoorbeeld de stenen. Ook vervult de opperman kleinere taken zoals het invegen van zand en het afdichten van de grond.
 • Opleiding tot stratenmaker op niveau 3: op niveau 3 wordt de opleiding tot stratenmaker aangeboden. Deze opleiding kan op twee manieren gevolgd worden.
  • Fulltime studeren: de student studeert fulltime aan de opleiding en loopt verschillende stages om praktijkervaring op te doen. Op deze manier wordt opleiding snel afgerond en kan de student snel op zoek naar werk.
  • Werken en leren: de student werkt 4 dagen per week, en gaat de vijfde dag naar school. Hierdoor heeft de student meteen een inkomen en doet hij zeer veel werkervaring op.
 • De opleiding tot stratenmaker, aankomend stratenmaker of opperman kan gevolgd worden vanaf het 16e levensjaar.

Het diploma

Alle professionele stratenmakers zijn gediplomeerd en hebben dus hun opleiding afgerond. Hierdoor is kwaliteit gegarandeerd en loop u niet het risico dat de bestrating niet goed wordt aangelegd. Studenten die stage lopen worden begeleid door professionele stratenmakers en verrichten onder hun supervisie dus goed werk.

Gratis Stratenmaker Offertes Vergelijk 5 Stratenmakers in uw regio Uw postcode:
Vergelijk altijd voordat u koopt
Reacties van lezers (0) Reageer op dit artikel Wilt u offertes aanvragen klik hier
*Uw e-mailadres wordt nergens gepubliceerd.
Uw reactie
Wilt u een mail ontvangen wanneer iemand hierop reageert?
Referenties

"Het aanvragen is heel makkelijk. Nu de offertes afwachten."

Anoniem - veendam

Stratenmaker onderwerpen

Alles bekijken
 • Schutting plaatsen?

  De meeste mensen die een schutting laten plaatsen doen dit wegens privacy overwegingen. Er kan gekozen worden om de schutting zelf te maken, maar het…

  Lees meer
 • Spabaden of bubbelbad in de tuin?

  Een bubbelbad of een spabad zorgen ervoor dat u zich lekker kunt ontspannen na een harde dag werken. Een bubbelbad is een bad van ongeveer 37 graden…

  Lees meer
 • Klinkers prijzen informatie

  Het bestraten van uw tuin of oprit is natuurlijk allemaal prachtig, maar u moet natuurlijk ook op de portemonnee letten. De meeste kosten van…

  Lees meer
 • Een oprit aanleggen?

  Een oprit aanleggen is een klus die zeer correct uitgevoerd moet worden. Daarnaast is een oprit aanleggen ook geen eenvoudige klus. Er zijn maar…

  Lees meer
 • Tuintegels informatie

  Het keuzeaanbod van tuintegels is tegenwoordig bijna net zo uitgebreid als het aanbod van binnenhuistegels. Er is tegenwoordig een ruim aanbod van…

  Lees meer

© 2011 - 2019 Stratenmaker.nl | Alle rechten voorbehouden