Stratenmakers

Vergelijk gratis en vrijblijvend tussen meerdere Stratenmakers.

Bestaat er een certificaat voor stratenmakers?

Het aanleggen van bestrating is vakwerk. Hoewel het bestraten van een stuk grond op het eerste gezicht eenvoudig lijkt komt er nog veel bij kijken. Zo moet een stratenmaker bijvoorbeeld rekening houden met het soort steen dat wordt gebruikt, de ruimtelijke indeling van de bestrating, en als allerbelangrijkste: de ondergrond. Voor het aanleggen van goede bestrating is de ondergrond van cruciaal belang. Een oneffen ondergrond heeft slechte gevolgen voor de kwaliteit van de bestrating. De stenen liggen niet vlak en sluiten niet op elkaar aan, waardoor het niet fijn lopen of rijden is. Ook slijten de stenen hierdoor sneller en kunnen er gaten en hobbels in de bestrating ontstaan.

Om dit soort fouten en onregelmatigheden te voorkomen is het verstandig de bestrating door een gediplomeerd stratenmaker te laten aanleggen.

De opleiding

De opleiding tot stratenmaker is een opleiding die behoort tot het MBO. De opleiding is op twee niveaus te volgen, namelijk niveau 2 en niveau 3. Ook kan een student ervoor kiezen om het “werken en leren” programma te volgen tijdens de opleiding.

 • Opleiding tot stratenmaker op niveau 2: op deze opleiding kunnen studenten ‘aankomend stratenmaker’ of ‘opperman’ worden. De opperman of aankomend stratenmaker is de rechterhand van de stratenmaker. Een stratenmaker werkt altijd in een duo. Dit koppel bestaat uit de stratenmaker en zijn rechterhand. De stratenmaker legt de bestrating aan, terwijl de opperman ervoor zorgt dat de stratenmaker alle benodigdheden bij de hand heeft. De opperman levert bijvoorbeeld de stenen. Ook vervult de opperman kleinere taken zoals het invegen van zand en het afdichten van de grond.
 • Opleiding tot stratenmaker op niveau 3: op niveau 3 wordt de opleiding tot stratenmaker aangeboden. Deze opleiding kan op twee manieren gevolgd worden.
  • Fulltime studeren: de student studeert fulltime aan de opleiding en loopt verschillende stages om praktijkervaring op te doen. Op deze manier wordt opleiding snel afgerond en kan de student snel op zoek naar werk.
  • Werken en leren: de student werkt 4 dagen per week, en gaat de vijfde dag naar school. Hierdoor heeft de student meteen een inkomen en doet hij zeer veel werkervaring op.
 • De opleiding tot stratenmaker, aankomend stratenmaker of opperman kan gevolgd worden vanaf het 16e levensjaar.

Het diploma

Alle professionele stratenmakers zijn gediplomeerd en hebben dus hun opleiding afgerond. Hierdoor is kwaliteit gegarandeerd en loop u niet het risico dat de bestrating niet goed wordt aangelegd. Studenten die stage lopen worden begeleid door professionele stratenmakers en verrichten onder hun supervisie dus goed werk.

Gratis Stratenmaker Offertes Vergelijk 5 Stratenmakers in uw regio Uw postcode:
Vergelijk altijd voordat u koopt
Reacties van lezers (0) Reageer op dit artikel Wilt u offertes aanvragen klik hier
*Uw e-mailadres wordt nergens gepubliceerd.
Uw reactie
Wilt u een mail ontvangen wanneer iemand hierop reageert?
Referenties

"Bedankt voor de offertes. Ondertussen heb ik 4 offertes binnen van stratenmakers! Super site!"

J. Jansen - Rotterdam

Stratenmaker onderwerpen

Alles bekijken
 • Bestrating informatie

  Als u op zoek bent naar een duurzame oplossing voor de bestrating van uw tuin of oprit, kunt u het beste kiezen voor gebakken bestrating. Met deze…

  Lees meer
 • Informatie Tuinonderhoud

  Het onderhouden van een tuin klink meestal makkelijk maar dit kan echter vrij lastig zijn. Vooral het juiste moment van het snoeien en maaien zijn…

  Lees meer
 • Betonklinkers informatie

  Betonklinkers zijn één van de meeste gebruikte klinkers tijdens het bestraten. En dat is niet zo gek natuurlijk. Betonklinkers zijn zeer…

  Lees meer
 • Wat zijn populaire steensoorten voor bestrating?

  Een stratenmaker is gespecialiseerd in het aanleggen van straten, stoepen of pleinen. Niet alleen weet de stratenmaker het best hoe het daadwerkelijke…

  Lees meer
 • Stratenmakers informatie:

  De meeste mensen die aan stratenmakers denken, zeggen dat stratenmakers alleen aan bestraten doen. Maar niets is minder waar. Natuurlijk is dat de…

  Lees meer

© 2011 - 2019 Stratenmaker.nl | Alle rechten voorbehouden