Stratenmakers

Vergelijk gratis en vrijblijvend tussen meerdere Stratenmakers.

Schutting plaatsen?

De meeste mensen die een schutting laten plaatsen doen dit wegens privacy overwegingen. Er kan gekozen worden om de schutting zelf te maken, maar het is meestal handiger om kant en klare schuttingschermen te plaatsen. Er zijn veel verschillende maten en modellen schuttingschermen beschikbaar bij de bouwmarkten. U kunt ervoor kiezen om deze schutting te laten plaatsen door vakmensen maar meestal is het ook mogelijk om de schutting zelf te plaatsen. Er zijn echter wel een aantal aspecten waarmee u rekening moet houden als u zelf een schutting wilt plaatsen.

Zelf de schutting plaatsen

Als u zelf een schutting wil plaatsen is het handig om enkele bouwkundige aspecten te weten. Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan om een schutting te plaatsen aan de zijkant van het erf die hoger is dan twee meter. De maximum hoogte aan de straatkant is zelfs maar één meter. Het plaatsen van de schutting op de rooilijn is alleen maar toegestaan als u toestemming van de buren hebt. Ook is het vereist om de schutting goed te funderen, de palen moeten minimaal 60 cm in de grond zitten. Verder mag de bevestiging van de schutting niet aan het kozijnhout vastgemaakt worden en dient u het onderhoud van de schutting zelf uit te voeren (of iemand het voor u laten uitvoeren) en moet de eventuele haagbeplanting zelf gesnoeid en onderhouden worden.
Er is ook gereedschap vereist voor het plaatsen van de schutting. Enkele gereedschappen die u nodig heeft zijn: een meetlint, waterpas, touw, schep, hamer, schroevendraaien en boormachine.

Tips voor het plaatsen van een schutting

Heb belangrijkste van de hele schutting is de funderen, hiermee valt of staat de schutting. Als u de schutting wilt gaan plaatsen kunt u het beste beginnen met het spannen van een draad over de gehele lengte waar de schutting geplaatst gaat worden. Span de draad waterpas en ongeveer 10 centimeter boven de grond. Probeer de afstand tussen het begin en het eind van de schutting zo te kiezen dat de palen hier precies binnenvallen. Graaf vervolgens gaten van 60 cm diepte en 30cm breedte. Leg onderin de grond een tegel en leg de paal hier op. Houd de paal strak tegen het draad en stel het waterpas. Vervolgens vult u het gat weer met zand en stampt u het goed aan. Voor een steviger resultaat kunt u in plaat van zand de gaten eventueel ook volstorten met beton, let echter wel op dat het beton minimaal 48 uur moet drogen.

Gratis Stratenmaker Offertes Vergelijk 5 Stratenmakers in uw regio Uw postcode:
Vergelijk altijd voordat u koopt
Reacties van lezers (0) Reageer op dit artikel Wilt u offertes aanvragen klik hier
*Uw e-mailadres wordt nergens gepubliceerd.
Uw reactie
Wilt u een mail ontvangen wanneer iemand hierop reageert?
Referenties

"Duidelijk, overzichtelijk. Tip: Breid de keuzes uit met oprit."

Greet Nieuwenhuis - Tiel

Stratenmaker onderwerpen

Alles bekijken

© 2011 - 2019 Stratenmaker.nl | Alle rechten voorbehouden