Stratenmakers

Vergelijk gratis en vrijblijvend tussen meerdere Stratenmakers.

Klinkers informatie

Als u uw oprit of betrating wil laten leggen met klinker is het belangrijk om klinkers te kiezen die goed bij uw tuin of huis passen. Er zijn verschillende soorten en kleuren klinkers, waarvan de meest gangbare soorten besproken zullen worden. Het is echter wel belangrijk om te weten dat elk soort klinker specifieke verwerkingsvoorschriften heeft omdat ze allemaal op een andere manier en met een ander doel zijn gemaakt.

Gladde beton klinkers

De gladde beton klinkers zijn al vanaf oudsher gekend en zijn daarom in een zeer groot aantal maten en kleuren beschikbaar. Het kenmerk van deze klinker is dat de bovenlaag vrijwel glad is en dat er een klein schuin kantje aan zit. De meest gangbare maten zijn vooral de dikkere maten omdat deze ook uitermate geschikt zijn voor oppervlaktes die zwaar belast worden.

Getrommelde klinkers

Dit zijn klinkers die er verouderd uit zien omdat ze in een grote trommel ontdaan zijn van hun scherpte randjes. Deze geven het klinker een iets wat doorleefd karakter. Ook hiervan zijn weer veel verschillende soorten en maten beschikbaar, van warme klassieke kleuren tot lichte moderne kleuren. Alle getrommelde klinkers zijn tussen de zes en acht cm dik en hierdoor uitermate geschikt om grote of zwaar belaste oppervlaktes.

Gespindeled and gecurled klinkers

Gespindled klinkers zijn langs een ketting gehaald om ze zodoende een doorleefd uiterlijk te geven. Het verschil met de getrommelde stenen is dat het bewerkingsproces wat regelmatiger is gegaan waardoor ze een wat rustiger straatbeeld geven.


Gecurled klinkers zijn klinker die geborsteld zijn. Hierdoor krijgen de stenen een zachter oppervlak waardoor ze fijner te belopen zijn, bovendien nemen ze minder vuil aan. Alle soorten gespindeled klinkers zijn 6 cm dik, hierdoor zijn ze geschikt voor onder andere opritten.

Uitgewassen kleurvaste klinkers

Uitgewassen klinker hebben een deklaag van fijn natuursteen. Dit kunnen mineralen zijn zoals graniet, porfier en basalt. Deze mineralen zorgen voor een kleurvast en slijtvaste bestrating. Door een combinatie van deze steensoorten wordt een steen verkregen die degelijk en luxe is. Ook het combineren van verschillende maten van stenen is bij deze steensoort mogelijk waardoor u patronen kunt aanbrengen in uw oprit of tuinpad.

Gebakken straatklinkers

Dit zijn klinkers die bestaan uit hoge kwaliteit gebakken klei. Hierdoor wordt een steen gecreëerd die zijn weerga niet kent. Het is vorstbestendig, kleurvast, slijtvast en geeft bovendien een rijke uitstraling door de natuurlijke tinten. Deze klinkers zijn ook in verschillende kleuren en maten beschikbaar. De meest gangbare maat is 6 of 4,5 cm maar op bestelling zijn deze klinker in bijna alle maten leverbaar.

Gratis Stratenmaker Offertes Vergelijk 5 Stratenmakers in uw regio Uw postcode:
Vergelijk altijd voordat u koopt
Reacties van lezers (0) Reageer op dit artikel Wilt u offertes aanvragen klik hier
*Uw e-mailadres wordt nergens gepubliceerd.
Uw reactie
Wilt u een mail ontvangen wanneer iemand hierop reageert?
Referenties

"Stratenmaker is geregeld voor mijn tuin! Ik zal zeker nog een keer voor een anders dienst offertes aanvragen bij offerte.nl"

W. de Horst - Groningen

Stratenmaker onderwerpen

Alles bekijken
 • Tarief van een stratenmaker?

  Het Tarief voor Stratenmakers bij u in de regio? U kunt op stratenmaker.nl Tarieven opvragen voor het bestraten van uw project. Vraag via nu direct…

  Lees meer
 • Tuintegels informatie

  Het aanbod van tuintegels is in de loop der jaren ontzettend gestegen. Het is bijna net zo groot als het aanbod van binnenhuistegels. Zo kunt u uit…

  Lees meer
 • Klinkers informatie

  Als u uw oprit of betrating wil laten leggen met klinker is het belangrijk om klinkers te kiezen die goed bij uw tuin of huis passen. Er zijn…

  Lees meer
 • Oprit informatie

  De oprit aanleggen of bestraten is een klus die zeer nauwkeurig uitgevoerd moet worden. U moet namelijk met verschillende factoren rekening houden,…

  Lees meer
 • Prijs weten van een stratenmaker?

  U kunt op stratenmaker.nl de prijs opvragen voor het bestraten van uw project. Vraag via nu direct via de oranjebalk offertes aan voor een ideale…

  Lees meer

© 2011 - 2019 Stratenmaker.nl | Alle rechten voorbehouden