Stratenmakers

Vergelijk gratis en vrijblijvend tussen meerdere Stratenmakers.

  • Het is erg handig om eerst de grondwerken voor elkaar te hebben

Grondwerken informatie

Voordat u iets in uw tuin kunt gaan doen is het handig om eerst de grondwerken voor elkaar te hebben. Als u bijvoorbeeld een vijver wilt aanleggen kan het handig zijn om eerst de grond te ontgraven en als u een oprit wilt aanleggen kan het handig zijn om de grond eerst te ontdoen van puin en vervolgens te egaliseren.

Grond egaliseren

Het is vaak mogelijk om dit soort grondwerk zelf uit te voeren. Als het echter een groter oppervlakte betreft kunt u het beste een bedrijf inhuren om het grondwerk voor u uit te voeren. Deze bedrijven beschikken vaak over gespecialiseerd materiaal om de grond snel en goedkoop te kunnen ontdoen van puin en te egaliseren.

Aanleggen funderingen

Het aanleggen van funderingen is ook een van de meest voorkomende grondwerken. Hiervoor wordt meestal een mini graver gebruikt die in verschillende breedtes en diepte funderingen kan maken. Dit kan bijvoorbeeld erg handig zijn als u een schutting wilt plaatsen.


Om kelders uit te graven wordt meestal een mobiele kraan gebruikt die ook het uitkomende zand kan afvoeren. Hiermee voorkomt u dat uw hele huis onder het zand komt te liggen. Ook kelders zijn meestal slecht toegankelijk en is daarom meestal lastig om zelf uit te graven. Gelukkig hebben de meeste grondwerkbedrijven hier geschikte machines voor waardoor dit probleem verholpen kan worden.

Aanleggen paden

U kunt er ook voor kiezen om een ander soort grondwerk aan te leggen in uw tuin, zoals bijvoorbeeld een grindpad. Er zijn veel verschillende soorten grind en stenen beschikbaar die u kunt gebruiken om een grindpad aan te leggen. Een grindpad geeft de tuin meestal een meer natuurlijke uitstraling dan bijvoorbeeld een bestrating. Het beste kunt voor de aanleg van de grindpaden al leidingen aanleggen zodat u later geen problemen heeft met het wegwerken van de elektriciteitskabels. Meestal wordt ongeveer een diepte van 40 cm gebruikt voor de aanleg van een grindpad. De diepte van het pad is echter meestal afhankelijk van het type grind dat u voor het pad wilt gaan gebruiken.

Aanleggen zwembad

Als u een zwembad wilt aanleggen in uw tuin is het ook handig om een bedrijf in te huren om deze grondwerken uit te voeren. Het grootste probleem bij het uitgraven van het zwembad is meestal dat de toegang voor machines vaak erg klein is. Echter is er vaak een mini graver beschikbaar die maar een doorgang van 1 meter nodig heeft om bij u in de tuin te komen. Ook de afvoer van het zand en de toevoer van teelaarde kan problematisch zijn, maar meestal hebben de bedrijven die voor het grondwerk zorgen hier wel en oplossing voor.

Gratis Stratenmaker Offertes Vergelijk 5 Stratenmakers in uw regio Uw postcode:
Vergelijk altijd voordat u koopt
Reacties van lezers (0) Reageer op dit artikel Wilt u offertes aanvragen klik hier
*Uw e-mailadres wordt nergens gepubliceerd.
Uw reactie
Wilt u een mail ontvangen wanneer iemand hierop reageert?
Referenties

"Ik zocht een stratenmaker en ik kan iedereen aanbevelen deze site te gebruiken. Mijn tuin ligt er weer netjes bij voor de zomer."

A. Rijntjes - Utrecht

Stratenmaker onderwerpen

Alles bekijken

© 2011 - 2019 Stratenmaker.nl | Alle rechten voorbehouden