Stratenmakers

Vergelijk gratis en vrijblijvend tussen meerdere Stratenmakers.

  • De keuzes uit verschillende soorten tuinbestrating zijn gigantisch

Tuinbestrating informatie

Er zijn veel verschillende soorten tuinbestrating beschikbaar in Nederland. Zo is er de keus uit getrommelde bestrating, strakke bestrating, betonklinkers, siertegels, natuursteen en gebakken bestrating. Deze verschillende soorten tuinbestrating zijn ook in verschillende afmetingen aanwezig, variërend van bijvoorbeeld 30 x 15 cm tot 60 x 60 cm.


In uw tuin kan het ook mooi zijn om sierbestrating aan te leggen. Hiervoor zijn zeer veel verschillende tegels, stenen en keien geschikt. Deze zijn tevens in allerlei verschillende kleuren beschikbaar waardoor het de binnenplaats kan opfleuren.

Terras

Veel mensen willen graag met mooi weer in de tuin zitten en daarvoor is een terras de ideale oplossing. Het kan gezien worden als een aanvulling in de tuin of als een verlengstuk van de woonkamer. Als u ervoor kiest om een terras achter in uw tuin te plaatsten is het handig om rekening te houden met beschutting zodat u ook in de najaarsperiode en/of voorjaarsperiode gebruik kunt maken van het terras. Beschutting kan in de zomer erg fijn zijn maar hierdoor heeft u ook een grotere kans op insecten wat erg vervelend kan zijn. Tevens kunnen boomwortels zorgen dat de tegels van uw terras na verloop van tijd omhoog komen. Als u liever een terras voor in de tuin wilt plaatsten kan het handig zijn om het terras te overdekken. Zo kunt de tuinset zelfs in de winter droog en schoon houden.

Serre

Een serre bestaat uit een aanbouw aan uw huis die vooral uit glas bestaat. U kunt de serre gebruiken om extra ruimte in uw huis te creëer of om uw tuinplanten te laten overwinteren. Hiervoor heeft u echter misschien wel een vergunning nodig, echter is het in veel gevallen ook mogelijk om de serre te bouwen zonder dat u een vergunning nodig heeft. De stijl van de serre is van groot belang. Er kan gekozen worden voor een klassieke stijl of voor een moderne stijl. Het grote verschil tussen deze twee stijlen is vooral het dak, de klassieke stijl heeft doorgaans een hoger oplopend dak en heeft meestal sierlijke afwerkingen of glas in lood ramen. Ook de bestrating die u aanlegt in de serre kan zeer bepalend zijn voor de sfeer die de serre uitstraalt en is daarom erg belangrijk. Laat u daarom van te voren goed voorlichten over de verschillende mogelijkheden van de tuinbestrating en probeert u zich in te denken hoe u het geheel er uit wilt laten zien voordat u op zoek gaat naar de bestrating.

Gratis Stratenmaker Offertes Vergelijk 5 Stratenmakers in uw regio Uw postcode:
Vergelijk altijd voordat u koopt
Reacties van lezers (0) Reageer op dit artikel Wilt u offertes aanvragen klik hier
*Uw e-mailadres wordt nergens gepubliceerd.
Uw reactie
Wilt u een mail ontvangen wanneer iemand hierop reageert?
Referenties

"Dezelfde dag nog de juiste man gevonden voor de klus!"

D. de Graaff - Oudenbosch

Stratenmaker onderwerpen

Alles bekijken

© 2011 - 2019 Stratenmaker.nl | Alle rechten voorbehouden