Stratenmakers

Vergelijk gratis en vrijblijvend tussen meerdere Stratenmakers.

Bestrating voorbeelden

Er zijn veel verschillende soorten bestrating beschikbaar, daarom worden er op deze site enkele veel voorkomende soorten bestrating beschreven. Aan de hand van deze voorbeelden kunt u zelf bepalen welke kant u op wilt met uw bestrating. Er zijn bijvoorbeeld verschillende soorten siertegels beschikbaar, of bijvoorbeeld wildverband bestrating.

Wildverband bestrating

Enkele voorbeelden van wildverband bestrating zijn bijvoorbeeld Ramblas, Excluton of Trentone bestrating. Excluton bestrating is een bestrating die bestaat uit grote tegels en strakke bestrating. Deze bestrating is 7 cm dik en kan daarom zowel voor een terras als voor een oprit gebruikt worden. Het idee van de Ramblas bestrating is dat tegels van verschillende grote in een patroon worden gelegd zodat het er strak uitziet maar tevens een speelse uitstraling heeft. Een groot pluspunt van deze steen is dat het voorzien is van een klein facetrandje waardoor de bestrating niet kapot gaat als het iets mocht verzakken. Trentone is een steen die doet denken aan een natuursteen wildverband, maar heeft de voordelen van betton. Het heeft een leistenen motief en is makkelijk te onderhouden. Bovendien is het maatvast en heeft het een geborsteld oppervlak waardoor algen, onkruid en vuil minder goed kan hechten aan deze stenen. Echter moeten deze stenen wel gelegd worden in een gestabiliseerd zandbed.

Strakke bestrating

Er zijn veel verschillende soorten strakke bestrating beschikbaar zoals bijvoorbeeld univerbandstenen, betonklinkers en dubbelklinkers. Univerband stenen zijn de meest stevige stenen onder de verbandstenen. Hierdoor zijn deze stenen ideaal geschikt voor plekken waar de stenen zwaar werk moeten doen en waar veel frictie kan ontstaan.
Betonklinkers zijn tevens erg sterk en duurzaam. Ook deze stenen zijn bestand tegen zware belasting en zijn daarom vooral geschikt voor opritten en bedrijfsterreinen.
Dubbelklinkers worden vaak gebruikt als bestrating van de oprit, een dubbelklinkers zijn zoals de naam eigenlijk al aangeeft twee betonklinker aan elkaar. Er zijn ook tripleklinkers beschikbaar waardoor u met een combinatie van deze stenen een vrolijk verband kan maken waardoor het geheel een speelse uitstraling krijgt.

Sierbestrating

Er is ook veel variëteit met betrekking tot de verschillende soorten sierbestrating. Zo zijn er Vitello flagstones, Ruvido tegels en oud Hollandse tegels. Oud Hollandse tegels, ook wel Avignon tegels genoemd, zijn gegoten terrastegels die een rustiek uiterlijk hebben, deze tegels zijn goed te combineren moet onder meer getrommelde stenen of gebakken stenen. De tegel staat bijna in elke tuin goed, of u nu een nostalgische tuin heeft of een moderne tuin.


De Ruvido tegels zijn gestraald en geborsteld. Hierdoor treedt er curling op, hierdoor is de tegel zeer makkelijk te reinigen is en zeer vuilwerend werkt. Door deze technieken lijkt deze steen erg op natuursteen en daardoor geeft het een exclusieve uitstraling aan uw tuin.


De Vitello flagstones zijn onregelmatig gevormde natuurstenen die vooral in de jaren '60 en '70 erg populair waren, echter is deze steen afgelopen jaren weer erg populair geworden. De flagstones worden vooral gebruikt voor de bekleding van de openhaard of voor het creëren van een mediterraan terras. Ook voor de vijver of veranda is deze steensoort uitstekend geschikt.

Gratis Stratenmaker Offertes Vergelijk 5 Stratenmakers in uw regio Uw postcode:
Vergelijk altijd voordat u koopt
Reacties van lezers (0) Reageer op dit artikel Wilt u offertes aanvragen klik hier
*Uw e-mailadres wordt nergens gepubliceerd.
Uw reactie
Wilt u een mail ontvangen wanneer iemand hierop reageert?
Referenties

"Mijn achtertuin is mooi bestraat en ik heb eindelijk de schuttingen laten plaatsen die al een tijdje klaar lagen."

L. van Woerden - Sneek

Stratenmaker onderwerpen

Alles bekijken
 • Straatwerk

  Wanneer mensen het woord straatwerk horen, denken ze vaak dat het om het onderhouden van de Nederlandse wegen gaat. Maar niets is minder waar.…

  Lees meer
 • Bestrating leggen

  Een bestrating leggen lijkt voor de meeste mensen een zeer simpele klus, maar niets is minder waar. Veel mensen vergissen zich daarin. Een bestrating…

  Lees meer
 • Stratenmaker offerte prijzen weten?

  Als u eenmaal gekozen heeft voor een bestrating kunt u uit verschillende stratenmakers kiezen voor het aanleggen van de oprit of straat. Deze…

  Lees meer
 • Grind informatie

  Er zijn enorm veel verschillende soorten grind beschikbaar is alle denkbare kleuren, structuren en hardheden. Er wordt meestal onderscheidt gemaakt…

  Lees meer
 • Dierenverblijven in je tuin?

  Er zijn zeer veel verschillenden dierenverblijven mogelijk die u kunt integreren in uw tuin. Enkele populaire dierenverblijven zijn een…

  Lees meer

© 2011 - 2019 Stratenmaker.nl | Alle rechten voorbehouden